• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roger Lambrecht: "Deels mijn verantwoordelijkheid dat Lokeren zakt"

  Roger Lambrecht

  De laatste jaren volgde Roger Lambrecht de trainingen vanuit zijn auto.

  Na 25 jaar voorzitterschap heeft Roger Lambrecht de fakkel overgedragen in Lokeren. "Het is wrang dat we nu degraderen, maar je zal me nog vaak in de tribunes zien", belooft de 88-jarige zakenman.

  "Niet opgelucht, wel blij"

  Begin deze maand heeft Roger Lambrecht een stap teruggezet bij Sporting Lokeren. "Opgelucht ben ik niet, wel blij. Gezien mijn leeftijd was het hoog tijd om te stoppen", vertelt de 88-jarige bandenmagnaat in een gesprek met Sporza.

   

  "Het is wel wrang dat we nu naar 1B zakken. Dat is deels mijn verantwoordelijkheid. De laatste jaren hebben we geen goeie transfers gedaan."


  Ex-voetbalmakelaar Louis De Vries neemt de fakkel nu over van Lambrecht. "Met zijn netwerk moet hij in staat zijn om weer een goeie ploeg samen te stellen in Lokeren om voor de promotie te spelen."

   

  "Colombianen, Spanjaarden en Luxemburgers waren ook kandidaat om de club over te nemen, maar ik had liever een Belg met een goeie reputatie."


  Lambrecht blijft sowieso supporter nummer 1 van Lokeren. "Je zal me nog vaak zien in het stadion", belooft hij. "En ik aanvaard met veel plezier de titel van erevoorzitter."

  Colombianen, Spanjaarden en Luxemburgers waren ook kandidaat om de club over te nemen, maar ik had liever een Belg met een goeie reputatie.

  Roger Lambrecht

  "Slapeloze nachten"

  Roger Lambrecht heeft 25 jaar lang Sporting Lokeren geleid. "De bekerfinales zullen me altijd bijblijven", vertelt hij. "Thuis spelen we voor 5 à 6.000 supporters, maar in Brussel hadden we 15.000 fans. Dat was een aangename verrassing voor mij."


  "Ik heb heel wat goeie spelers de revue zien passeren. Jan Koller vond ik een bijzondere voetballer, net als Runar Kristinsson en Hans Vanaken."

   

  "De grootste ontgoocheling heb ik onlangs meegemaakt. Onze degradatie heeft me enkele slapeloze nachten bezorgd, dat had ik niet zien aankomen. Hopelijk beleef ik nu wat betere nachten. Mijn vrouw is alleszins tevreden dat ik gestopt ben."

  Jan Koller vond ik een bijzondere voetballer, net als Runar Kristinsson en Hans Vanaken.

  Roger Lambrecht

  VIDEO: Lokeren triomfeert met beker in 2012 en 2014

  "Fusie was bijna gelukt"

  Een ding heeft Roger Lambrecht niet kunnen realiseren: een grote fusie in het Waasland. "Ik ben nog altijd voorstander om samen te gaan met Sint-Niklaas en Waasland-Beveren. Dan spelen we elk weekend voor 10 à 15.000 supporters."

   

  "Bijna was het gelukt", geeft de erevoorzitter mee, "maar de ene keer werd het een politieke kwestie, de andere keer was een supportersclub tegen."

  VIDEO: Roger Lambrecht op de winterstage