Marcos Baghdatis (34) zet na Wimbledon punt achter zijn carrière

  Marcos Baghdatis heeft vier ATP-titels op zijn erelijst staan.

  Marcos Baghdatis (34) heeft zijn tennispensioen aangekondigd. De Cyprioot krijgt nog een wildcard voor Wimbledon om er in schoonheid afscheid te nemen. "Door blessures heb ik de afgelopen jaren niet op het niveau kunnen spelen dat ik van mezelf verwachtte", schrijft hij.

  Marcos Baghdatis behoorde ruim een decennium geleden tot de wereldtop. De vinnige Cyprioot schopte het in 2006 tot de finale van de Australian Open, maar verloor van Roger Federer. Baghdatis prijkte toen wel in de top tien van de wereldranglijst.

   

  Maar zijn carrière werd vooral getekend door een opeenvolging van blessures. Vooral de afgelopen twee jaar stond Baghdatis meer naast het terrein dan erop. "Mentaal wou ik wel, maar door de beperkingen van mijn lichaam kon ik de voorbije twee jaar niet op mijn niveau presteren", schrijft hij op zijn website.

   

  "Dit was een heel moeilijke beslissing en ik vind het jammer om afscheid te nemen, maar ik kijk enorm uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven. Ik blijf bij het tennis betrokken, dus je zal me zeker nog zien."

   

  Baghdatis heeft vier ATP-titels op zijn palmares staan. In Peking, Zagreb, Stockholm (tegen Olivier Rochus) en Sydney stak hij de eindzege op zak.