Hodeg knalt naar de zege in de Heistse Pijl (en niet in een massasprint)

  Hodeg wint voor Philipsen.

  Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de Heistse Pijl (1.1). De Colombiaan kwam met onder meer Jasper Philipsen pas in de laatste kilometer aansluiten bij de restanten van de vroege vlucht. In de sprint was hij heer en meester, goed voor de 40e zege van zijn ploeg. 

  VIDEO: Herbekijk de laatste kilometer

  Geen massasprint, Hodeg blijft rustig in slotkilometer

  Een massasprint stond in de sterren geschreven, want het parcours in Heist-op-den-Berg was op een molshoopje na op het lijf geschreven van de snelle mannen. Zo zag het scenario er althans op papier uit, want in een zeer boeiende finale lag het peloton in stukken en brokken uiteen.

   

  Topfavoriet Alvaro Hodeg maakte met zijn Deceuninck-Quick Step-maats mee oorlog, maar een trio uit de vroege vlucht (Townsend, Janssens en Seye) hield wel erg lang stand.

   

  In de slotkilometer werd er net iets te veel gepokerd voorin, waardoor Hodeg, Philipsen en De Bondt toch nog konden meesprinten voor de zege. Dat bleek een koud kunstje voor Hodeg, die Philipsen en vroege vluchter Townsend makkelijk zijn kuiten liet zien. 

  Hodeg: "Ik deed mijn sprint en het was perfect"

  Philipsen: "Tweede plaats was het hoogst haalbare"

  Uitslag Heistse Pijl (1.1)
  1. Alvaro Hodeg (Col) 194 km in
  2. Jasper Philipsen z.t.
  3. Rory Townsend (GBr)  
  4. Dries De Bondt  
  5. Guillaume Seye  
  6. Jimmy Janssens  
  7. Nacer Bouhanni (Fra)  
  8. Jan-Willem van Schip (Ned)  
  9. Davide Martinelli (Ita)  
  10. Kévin Reza (Fra)