• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thiam voor 1e zevenkamp: "Het is nog heel lang tot het WK in Doha"

  Thiam is dit weekend aan de slag in Talence, iets ten zuiden van Bordeaux.

  Thiam is dit weekend aan de slag in Talence, iets ten zuiden van Bordeaux.

  Nafi Thiam neemt dit weekend deel aan haar eerste zevenkamp van het seizoen. "Ik ben misschien nog niet zo klaar voor een zevenkamp zoals de voorbije jaren", zegt Thiam. "Maar het is dan ook nog 4 maanden tot het WK in Doha."

  Wereldkampioene, olympische en Europees kampioene Nafi Thiam miste het indoorseizoen door een kuitblessure. "Daardoor lag ik 3 maanden stil. 2 maanden geleden ben ik weer herbegonnen, ik ben dus nog niet zo lang weer bezig", zegt Thiam. 

   

  Outdoor waagde Thiam zich de voorbije maanden al aan enkele individuele nummers. Dit weekend staat ze in Talence (Frankrijk) voor haar eerste zevenkamp van het seizoen. "Ik heb geen schrik om me opnieuw te blesseren aan mijn kuit", blikt Thiam vooruit.

   

  "Maar de blessure heeft wel een invloed gehad op mijn voorbereiding. Ik ben misschien niet zo klaar als de voorbije jaren voor een zevenkamp."

   

  Alles staat dit jaar in het teken van het WK in Doha. "We zijn nog op 4 maanden verwijderd van het WK in Doha. Het is nog heel lang tot dan. Eigenlijk zijn we nog maar in het begin van het seizoen", zegt Thiam.

   

  "Ik beschouw de zevenkamp in Talence dit weekend als een eerste test. Ik leg mezelf geen druk op."

  Bekijk het interview met Nafi Thiam