• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ulissi schudt jonge Vlasov van zich af en slaat dubbelslag in Slovenië

  Ulissi kwam solo aan.

  Voor de derde dag op een rij heeft de ritwinnaar ook de leiderstrui gegrepen in de Ronde van Slovenië (2.BC). Diego Ulissi rekende in de slotfase af met rondetalent Aleksandr Vlasov en kwam solo over de finishlijn. Ben Hermans werd 8e.

  De derde rit ontplofte op de steile klim naar Dole. Chaves, Pogacar, Ulissi en Vlasov lieten de concurrentie ter plaatse en sloegen een kloof. Vlak voor de top versnelde Ulissi nog een keer, enkel het jonge rondetalent Vlasov kon nog volgen.

   

  De jonge Rus hoorde het kraken in alle voegen in het wiel van Ulissi en op twee kilometer van de finishlijn was de Italiaan van UAE riebedebie. Hij neemt ook de leiderstrui over van Luka Mezgec, de ritwinnaar van gisteren.

  De aankomst van de rit:

  Uitslag rit 2:
  1. Diego Ulissi (Ita) 170km in 3u58'01"
  2. Aleskandr Vlasov (Rus) +12"
  3. Giovanni Visconti (Ita) +17"
  4. Tadej Pgocar (Slo) +17"
  5. Andrea Vendrame (Ita) +17"
  8. Ben Hermans  +17"
  Tussenstand na rit 2:
  1. Diego Ulissi (Ita) 11u38'41"
  2. Aleksandr Vlasov (Rus) +19"
  3. Andrea Vendrame (Ita) +26"
  4. Giovanni Visconti (Ita) +26"
  5. Ben Hermans +30"