• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  2 weken voor de Tour komt Valverde boven water in Route d'Occitanie

  Valverde haalde het voor Dunbar.

  Valverde haalde het voor Dunbar.

  Wereldkampioen Alejandro Valverde (Movistar) heeft eindelijk nog eens een zege te pakken. In de Route d'Occitanie, een voorbereidingskoers op de Tour, zette de Movistar-kopman de openingsrit naar zijn hand. 

  Veel plezier beleefde Alejandro Valverde (Movistar) dit seizoen nog niet aan zijn regenboogtrui. In het voorjaar zakte de 39-jarige Spanjaard door het ijs. De 3e rit in de UAE Tour was tot vandaag zijn enige zege als wereldkampioen.

   

  Maar in de Route d'Occitanie (vroeger bekend als de Route du Sud) wou Valverde zijn 2e deel van zijn seizoen openen met een knaller. In de lastige openingsetappe reden zijn Movistar-makkers het peloton aan flarden op de voorlaatste klim, die daarna nog eens als slotklim op het menu stond.

   

  Een elitegroepje met Valverde en Uran (2e in de Tour 2017) mocht in de slotkilometers bergop strijden voor de zege. Valverde sprong op alles wat bewoog en neutraliseerde pogingen van Uran, Dunbar, Taaramäe en Gesbert.

   

  Toen Uran op 300 meter van de streep de eindsprint lanceerde, ging Valverde vlotjes op en over de Colombiaan. Dunbar stierf in het wiel van de wereldkampioen, die ook de eerste leider is.

  Uitslag rit 1

  1. Alejandro Valverde (Spa) 175,5 km in 4u42'01"
  2. Edward Dunbar (Ier) z.t.
  3. Elie Gesbert (Fra) op 2"
  4. Rigoberto Uran (Col) z.t.
  5. Tony Gallopin (Fra)  
  6. Ivan Sosa (Col) 3"
  7. Alex Aranburu (Spa) 7"
  8. Rein Taaramäe (Est) 10"
  9. Giovanni Carboni (Ita) 34"
  10. Pavel Sivakov (Rus) 35"

  VIDEO: Zo snelt Valverde naar zijn 2e zege van het seizoen