• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oliver Naesen wordt weer luxehelper voor Bardet in de Tour

  AG2R La Mondiale heeft 7 van zijn 8 Tour-renners bekendgemaakt. Alles wordt weer in het werk gesteld om Romain Bardet zo hoog mogelijk te laten eindigen. Oliver Naesen is samen met de Zwitser Mathias Frank de enige niet-Fransman in de Tour-ploeg. 

  De 28-jarige Bardet begint op 6 juli in Brussel aan zijn 7e Tour. In 2016 was hij 2e, in 2017 3e, vorig jaar 6e. "Romain zal nog een keer de charismatische leider zijn van het team", verwoordt teambaas Vincent Lavenu het poëtisch.

   

  "Gezien zijn verleden in de Tour, zijn opofferingen en zijn vorm verdient hij al onze aandacht. Hij heeft zich nog maar eens heel goed voorbereid en zal op zijn best zijn in de Tour."

   

  Naesen is net als de voorbije 2 jaren de man die Bardet moet bijstaan in de vlakke ritten. De 28-jarige Belg doet voor de 4e keer mee aan de Tour. Samen met de Zwitserse klimmer Mathias Frank is hij de niet-Franse eend in de bijt. De Zwitser Silvan Dillier is geblesseerd.

   

  De andere namen: Tony Gallopin, beloftewereldkampioen van 2017 Benoît Cosnefroy, Mikaël Chérel en Pierre Latour. De laatste naam wordt na de nationale kampioenschappen van 30 juni gekozen uit Alexandre Geniez, Alexis Gougeard, Clément Venturini en Alexis Vuillermoz.

  AG2R maakt 7 van de 8 namen bekend: