• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Argentijnen ontgoochelen weer: Messi en keeper zorgen alsnog voor punt

  " "

  Enorme ontgoocheling bij Messi en co na de draw tegen Paraguay.

  Lionel Messi en Argentinië op de grote toernooien, het loopt maar niet los. Na het verlies in hun 1e match op de Copa America tegen Colombia, hield Paraguay de Argentijnse vedetten op 1-1. Met dank aan een penaltygoal van Messi en een gestopte penalty van de Argentijnse doelman.

  Argentinië stelt opnieuw teleur op de Copa America

  Argentinië beleefde een ontgoochelende Wereldbeker vorige zomer in Rusland en de Copa America in Brazilië brengt voorlopig weinig beterschap. Messi wil eindelijk eens een groot toernooi winnen met zijn land, dat voor het laatst in 1993 de Zuid-Amerikaanse titel kon veroveren.

   

  Bondscoach Scaloni zette na de nederlaag tegen Colombia Di Maria en Agüero op de bank, maar dat bracht geen beterschap. De Argentijnen maakten een makke indruk en Messi stond te veel op een eiland.

   

  Kort voor de rust werd de Argentijnse berg nog wat groter: Almiron mocht veel te makkelijk het hele veld oversteken en Sanchez bedienen: 1-0. Argentinië mocht blij zijn dat het nog met 11 man mocht gaan rusten, nadat doelman Armani de mist ingegaan was bij het uitverdedigen en buiten de 16 Gonzalez had omvergewerkt. Slechts geel, oordeelde de ref.

   

  Scaloni gooide Agüero in de strijd voor de 2e helft en dat loonde. Met een afgeweken bal raakte de City-spits de lat. De VAR zag evenwel dat de bal afweek op een hand: Messi zette de penalty om.

   

  Tien minuten later kreeg ook Paraguay een elfmeter, nadat Otamendi Gonzalez tegen de grond gewerkt had. Die laatste trapte zelf, maar Armani pakte. Gelukkig voor Argentinië. Dat blijft met 1 op 6 achter en moet best winnen van Qatar om nog de kwartfinales te halen. De top 2 van de 3 groepen en de 2 beste derdes stoten door.

  Actietweets:

  " "

  Argentinië mocht Messi en Armani danken.

  Colombia stoot door na nipte zege tegen Qatar

  Colombia is ondertussen zeker van de kwartfinale. Na Argentinië klopte het ook Qatar. Al ging dat moeizamer. Zapata kon pas in de slotfase scoren. Zapata trof ook al raak tegen Argentinië en is naast Coutinho (Bra) en Vargas (Chl) medetopschutter. Qatar, dat eerder dit jaar verrassend de Asian Cup won, speelde in de eerste match 2-2 gelijk tegen Paraguay. Het emiraat neemt op uitnodiging deel.