• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Favre blijft langer T1 bij team van Witsel en Hazard

  Favre werd met Dortmund runner-up in Duitsland.

  Borussia Dortmund is tevreden over de samenwerking met Lucien Favre. De 61-jarige Zwitser deed de Duitse club dit seizoen dromen van de landstitel, maar Bayern München had nog maar eens het laatste woord. Favre heeft evenwel een contractverlenging tot 2021 gekregen.

  Lucien Favre nam vorige zomer over bij Borussia Dortmund en miste zijn start niet. De Zwitser had met Dortmund halfweg een bonus van 9 punten op Bayern München uitgebouwd, maar Dortmund miste het begin van de terugronde en zag de Beierse grootmacht naar een 7e opeenvolgende titel snellen.

   

  Dortmund eindigde 2e, maar het bestuur van de Duitse club is bijzonder opgetogen met het afgelopen seizoen. Favre wordt daarom beloond met een contractverlenging van een jaar, tot 2021.

   

  "Hij heeft onze verwachtingen 100 procent ingevuld", legt CEO Hans-Joachim Watzke uit. "Het is logisch dat we samen aan onze toekomst willen bouwen."