• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin trekt zijn staart in en stelt hoogtestage even uit

  Tom Dumoulin timmert na een zware val in de Giro aan zijn terugkeer.

  Het herstelproces van Tom Dumoulin verloopt met horten en stoten. Gisteren meldde zijn ploeg Team Sunweb dat de Nederlander op hoogtestage zou vertrekken, maar Dumoulin zal zijn geteisterde knie toch nog wat extra rust gunnen en stelt zijn verblijf op hoogte dus (tijdelijk) uit.

  De start van de Ronde van Frankrijk op 6 juli halen wordt voor Tom Dumoulin een race tegen de klok. Gisteren kwam er wel goed nieuws uit het Nederlandse kamp, want Team Sunweb liet weten dat Dumoulin na een kleine ingreep aan zijn knie op weg was naar de Alpen, waar hij met een hoogtestage de Tour de France zou voorbereiden.

   

  Maar vandaag moest Sunweb dat bericht al ontkrachten. "Zijn hoogtestage is uitgesteld", luidt het. "We hadden beslist om naar La Plagne te trekken, maar op de valreep werd nu toch beslist om iets langer thuis te blijven. We stellen de afreis enkele dagen uit."

   

  "Het is een hectische week geweest voor Tom met ups en downs. Tom kan nu thuis zijn knie wat ontlasten en kan nog wat extra rustdagen inlassen."