• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dubbel titelverdediger Chili hakt jong Japan in de pan op Copa America

  Chili is uitstekend aan zijn Copa America begonnen. De titelhouders van 2015 en 2016 kenden geen enkele moeite met Japan, dat op uitnodiging aan het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap mag deelnemen. 4-0 werd het, Alexis Sanchez scoorde voor het eerst sinds januari. 

  Sinds 1993 krijgen al eens niet-Zuid-Amerikaanse landen een wildcard voor het toernooi. Japan, dat er ook al in 1999 bij was, is met een verjongde selectie naar Brazilië afgezakt om de Olympische Spelen van volgend jaar in eigen land in Tokio voor te bereiden.

   

  De Aziaten hielden het 40 minuten vol, maar daarna brak de dam. Verdediger Erick Pulgar opende de score met een rake kopbal na een corner. Eduardo Vargas drukte kort na de rust alle Japanse hoop de kop in en maakte op het eind nog een fraaie tweede goal met een lob.

   

  Tussendoor mocht Alexis Sanchez eindelijk nog eens het zegegebaar maken. De topschutter aller tijden van de Roja (42 goals) kende een seizoen vol fysiek leed bij Manchester United. Zijn vorige doelpunt dateerde van januari.

   

  Chili doet met de 4-0 even goed als Uruguay gisteren tegen Ecuador: de 2 landen gaan samen aan de leiding in Groep C. Alle teams hebben hun eerste match achter de rug, Vargas en de Braziliaan Philippe Coutinho voeren de topschuttersstand aan met 2 goals.

  " "

  Alexis Sanchez scoort zijn eerste doelpunt sinds januari.

  Tweets over de wedstrijd: