• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Gendt: "Hopelijk zorgen Evenepoel, Van Aert en Van der Poel voor wielerboom bij jeugd"

  De Gendt voorspelt mooie tijden voor de wielerfans.

  De Gendt voorspelt mooie tijden voor de wielerfans.

  Thomas De Gendt stoomt zich klaar voor zijn 2e grote ronde van het jaar. "In de Giro kwam mijn goede conditie een week te laat. Het is wel de bedoeling dat de Tour mijn beste grote ronde van de 3 zal worden", zegt de 32-jarige De Gendt aan Sporza.

  De Gendt: "Ik verwacht geen al te grote problemen voor de Tour"

  Hoe zou het nog gaan met Thomas De Gendt? De hardrijder van Lotto-Soudal rijdt dit seizoen voor het eerst de 3 grote rondes. "De Giro moest eigenlijk de gemakkelijkste grote ronde worden, omdat je dan nog fris zit", zegt De Gendt.

   

  "Ik had met Paul Van Den Bosch gepland om me in de eerste 10 Giro-dagen rustig te houden en te werken voor Caleb Ewan. De supervorm had dan moeten komen na 10 dagen. Maar dat gebeurde niet echt."

   

  "Ik zat wel 2 keer mee in een goede ontsnapping, waarin ik min of meer kon strijden voor de overwinning. Maar ik kwam telkens tekort op het beslissende moment. De laatste 2 dagen waren de beste van heel mijn Giro, met de 3e plaats in de tijdrit. Een tijdrit liegt niet over de conditie, mijn goede vorm kwam dus een week te laat."

   

  Nu stoomt De Gendt zich klaar voor de Tour. "Het is wel nog afwachten hoe mijn conditie zal zijn in de Tour. De meeste Tour-renners hebben de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland gereden, ik niet. Maar ik verwacht geen al te grote problemen. Het is de bedoeling dat de Tour mijn beste grote ronde zal worden van de 3."

  De Gendt rijdt dit jaar de Giro, Tour en Vuelta.

  De Gendt rijdt dit jaar de Giro, Tour en Vuelta.

  "Interesse voor BK tijdrijden kan ik alleen maar toejuichen"

  Tussen de Giro en de Tour rijdt De Gendt enkel het BK tijdrijden en het BK op de weg. Tegen de klok zal hij moeten opboksen tegen onder anderen Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Wout van Aert, Remco Evenepoel en Nathan Van Hooydonck.

   

  "Ik denk niet dat ik echt een favoriet ben. Ik ben heel goed in tijdritten op het einde van een grote ronde of als er al 3 à 4 zware koersdagen zijn geweest."

   

  "Het is wel heel mooi dat er meer strijd zal zijn op het BK tijdrijden. De voorbije jaren was het vaak een duel tussen Campenaerts en Lampaert. Daarvoor won Kristof Vandewalle 3 keer de Belgische titel, omdat hij de enige echte kanshebber was. Nu zijn er plots 5 à 6 favorieten. Ik kan die interesse voor het BK tijdrijden alleen maar toejuichen."

  Van Aert blies iedereen weg in de tijdrit van de Dauphiné.

  Van Aert blies iedereen weg in de tijdrit van de Dauphiné.

  "Wielerfans gaan heel mooie tijden tegemoet"

  Op Twitter riep De Gendt zijn volgers op om een petitie te ondertekenen om Van der Poel, Van Aert en Evenepoel de volgende 4 jaar weg te houden van wegwedstrijden. "Ik denk dat de wielerfans heel mooie tijden tegemoet gaan", legt De Gendt uit.

   

  "Het is lang geleden dat er in het peloton renners zaten die op zo’n manier durven te koersen. Toen Boonen net bij de profs kwam en begon te winnen, kreeg je een wielerboom bij de jeugd. Met Evenepoel, Van Aert en ook Van der Poel zal dat hopelijk opnieuw gebeuren."

   

  "Jonge renners die op het hoogste niveau beginnen te presteren, dat spreekt altijd aan. En de manier waarop ze het doen, spreekt nog extra aan bij de jeugd."

  De tweet van De Gendt over Van Aert, Evenepoel en Van der Poel