• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cayman versiert transfer naar de Franse landskampioen Olympique Lyon

  Cayman heeft een nieuwe club.

  Janice Cayman (30) ruilt de ene Franse club voor de andere: onze landgenote verlaat Montpellier en gaat voetballen voor de Franse topclub Olympique Lyon. 

  Janice Cayman was sinds 2017 aan de slag bij Montpellier, waar ze destijds een contract voor drie seizoenen ondertekende. De Belgische international, die in 2017 de Gouden Schoen mocht ontvangen, kwam toen over van het Amerikaanse Western New York Flash, waarmee ze de titel had veroverd in de National Womens Soccer League (NWSL). 

   

  Nu trekt Red Flame Cayman naar topclub Lyon. Lyon is al jarenlang dominant in de Franse competitie en het won de voorbije seizoenen ook de Champions League.

   

  Bij de Franse landskampioen wordt Cayman onder meer ploeggenote van de Noorse Ada Hegerberg, de winnares van de Gouden Bal bij de vrouwen.

   

  "Bedankt voor alles, Montpellier", schreef Cayman op haar Instagram-account. "Het was een eer om voor deze club te mogen spelen en deze kleuren te verdedigen. Ik heb hier veel fantastische mensen ontmoet. Nu is de tijd gekomen voor een nieuw hoofdstuk en een nieuwe uitdaging."