• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bardet bijt zijn tanden stuk op Herrada op de Mont Ventoux

  Herrada maakt het zegegebaar.

  Jesus Herrada (28) heeft de Mont Ventoux Dénivelé Challenge gewonnen, een nieuwe koers met aankomst op de legendarische col in de Provence. Romain Bardet (28) kon in de laatste hectometers de Spaanse puncher van Cofidis niet volgen. 

  In Frankrijk had men blijkbaar nog een gaatje op de wielerkalender gevonden, want daags na de laatste rit van de Dauphiné werd vandaag met de Mont Ventoux Dénivelé Challenge een nagelnieuwe eendagskoers georganiseerd, met de aankomst uiteraard op de Reus van de Provence.

   

  De eerste editie van de koers naar de Ventoux kon alvast amper ploegen overtuigen, want Romain Bardet was zowat de enige trekpleister op de povere deelnemerslijst. Dat de Fransman zou meestrijden om de overwinning, stond dan ook in de sterren geschreven.

   

  Bardet dunde het pakketje met gemak uit, enkel Jesus Herrada bleef aan het wiel van de Fransman kleven. De Spanjaard zette begin deze maand de Ronde van Luxemburg nog naar zijn hand en beschikte ook vandaag over uitstekende benen.

   

  De explosieve Herrada overleefde de prikken van Bardet en mepte zijn Franse kompaan met één versnelling in de slotmeters keihard tegen het canvas. De Franse Tourhoop incasseert op die manier na een matige Dauphiné opnieuw een klein tikje. 

  Uitslag:
  1. Jesus Herrada (Spa) 171 km in 5u02'05"
  2. Romain Bardet (Fra) op 9"
  3. Rein Taaramäe (Est) 1'12"
  4. Julien El Fares (Fra) 1'38"
  5. Elie Gesbert (Fra) 2'24"
  6. Javier Moreno (Spa) 2'29"
  7. Pierpaolo Ficara (Ita) 2'40"
  8. Oscar Rodriguez (Spa) 2'43"
  9. Tony Gallopin (Fra) 2'52"
  10. Darwin Atapuma (Col) 2'58"