Ronaldo ontvangt dagvaarding om in VS voor de rechter te verschijnen

  Ronaldo, vorige week met de trofee van de Nations League.

  Cristiano Ronaldo heeft zijn dagvaarding ontvangen om voor een Amerikaanse rechter te verschijnen. In de VS loopt een onderzoek tegen de Portugees nadat een Amerikaanse vrouw hem beschuldigd had van verkrachting.

  Kathryn Mayorga beweert dat Cristiano Ronaldo haar verkracht heeft op 13 juni 2009, in een hotelkamer in Las Vegas. Ze diende in september 2018 een klacht in.

   

  De huidige speler van Juventus ontkent de beschuldigingen met klem. Volgens Ronaldo gebeurde het seksuele contact met wederzijdse instemming.   

   

  Volgens verschillende media hadden de Amerikaanse advocaten van Mayorga de grootste moeite om de dagvaarding (om voor een rechtbank in Las Vegas te verschijnen) persoonlijk aan Ronaldo te overhandigen. Dat is immers een vereiste van de wet in de staat Nevada.

   

  Volgens documenten die door zijn advocaten voor de Amerikaanse rechtbank zijn ingediend, heeft de 34-jarige voetballer die dagvaarding intussen dus wel gekregen. Het ziet er dus naar uit dat Ronaldo binnenkort voor de rechter zal verschijnen.