Wegen van Eupen en coach Claude Makelélé scheiden na twee seizoenen

  Claude Makelélé kwam in november 2017 aan het roer bij Eupen.

  Eupen neemt na twee seizoenen afscheid van coach Claude Makelélé. De club wil "een nieuwe richting uitgaan met een nieuwe coach". De Fransman blijft wel verbonden aan de sociale projecten van de club.

  In november 2017 haalde Eupen een grote vis naar de Oostkantons. Claude Makelélé, ex-speler van onder meer Real Madrid en Chelsea, nam het roer over. Maar na twee seizoenen wil Eupen "een nieuwe richting uit met een nieuwe coach". 

   

  "We willen Claude bedanken voor zijn samenwerking, toewijding, professionalisme en succes", zegt voorzitter Andreas Bleicher. "Hij speelde een belangrijke rol in de redding van Eupen de voorbije twee seizoenen. Nu willen we meer focussen op de ontwikkeling van een jonge, getalenteerde kern."

   

  Eupen wil binnenkort al een opvolger voorstellen. Makelélé verdwijnt evenwel niet volledig uit beeld bij Eupen. De Fransman blijft een ambassadeur van de sociale projecten van de club tot het WK van 2022 in Qatar. 

   

  "Ik vind het uiteraard jammer om de club te verlaten", zegt Makelélé zelf. "Maar ik denk dat het de juiste beslissing is voor beide partijen om de club een nieuwe aanpak te gunnen. Ik wil Eupen bedanken voor de kans die ik anderhalf jaar geleden kreeg en mijn opvolger veel succes toewensen."

  Tweet: