Podcast met Sep Vanmarcke: ""Heb ik zo hard voor niks gewerkt?", dacht ik in Roubaix"

  Sep Vanmarcke

  Sep Vanmarcke

  In een nieuwe aflevering van de podcast van Sporza Koers sprak Christophe Vandegoor af met Sep Vanmarcke. Over zijn val en pijnlijke revalidatie in het voorjaar, maar ook over de niet-WK-selectie in 2017 die nog op zijn maag ligt.

  Je kunt de podcast met Sep Vanmarcke hier beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunes, Soundcloud of Spotify).

  "Emoties in Roubaix waren na heel zware periode"

  Het was een verhaal in het afgelopen voorjaar. Na een race tegen de tijd raakte Sep Vanmarcke net op tijd klaar om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden.

   

  "In de Ronde was ik blij dat ik een belangrijke rol had kunnen spelen in Bettiols zege. Het was ook een van de eerste keren dat iedereen tevreden was ook al had ik geen goeie uitslag gereden." En het beste moest dan nog een week later komen in Parijs-Roubaix.

   

  "Ik durfde niet te dromen van de zege, maar achteraf had die er wel in gezeten. In de finale begon ik te denken: "Het zal toch niet waar zijn?". Ik was niet de domme Sep die te veel actie ondernam, maar dan wil het lot dat mijn versnellingsapparaat net voor Carrefour de l'Arbre stuk gaat. En dan zie je de koers uit je handen glippen."

   

  De beelden van een huilende Vanmarcke op de piste raakten iedereen. "Ik zou zeker gesprint hebben voor de overwinning en dan denk je achteraf: "Heb ik zo hard gewerkt voor niets?" Het waren emoties na een heel zware periode. Nu probeer ik niet te denken aan hoe goed mijn voorjaar zonder die val zou geweest zijn."

  Luister naar de podcast om Sep Vanmarcke te horen vertellen hoeveel pijn hij moest verdragen bij zijn revalidatie, waarom hij voor EF Education First rijdt, over zijn eeuwige zoektocht naar die grote klassieke zege en zijn niet-selectie voor het WK in 2017.

  Bekijk de emotionele reactie van Vanmarcke in Roubaix

  Beluister andere afleveringen van Sporza Koers podcast