Vrancken: "KV Mechelen zit nog in 1A, dus werken we richting 1A"

  Wouter Vrancken monstert zijn troepen.

  Het lot van KV Mechelen is nog onzeker, vandaag werd alvast een eerste keer getraind.

  De voorbereiding op het nieuwe seizoen is gestart voor KV Mechelen. 1,5 maand na de bekerwinst in Brussel riep trainer Wouter Vrancken zijn troepen opnieuw samen. De vraag is of ze trainen met zicht op 1A of 1B. In de matchfixingzaak hangt de club een degradatie boven het hoofd.

  Bekijk het verslag in Het Journaal:

  "De trainingsprincipes zijn dezelfde"

  KV Mechelen is nog altijd verwikkeld in de bondsprocedure omtrent wedstrijdvervalsing, maar dat laat trainer Vrancken niet aan zijn hart komen. "Er verandert niets aan de trainingsprincipes en aan de mentaliteit die we willen zien. Wij blijven gefocust op onze voorbereiding richting 1A."

   

  "Onze voorbereiding verandert niet. Wij maken ons klaar voor een seizoen in 1A, want we zitten nog altijd in 1A", zegt Vrancken. "Het blijft een spel met een ronde bal tussen witte lijnen, dus voor ons verandert er niets."

  Onzekerheid troef

  Er blijft veel onzekerheid voor KV Mechelen, maar Vrancken heeft veel vertrouwen in de beslissing die het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal nemen in de zaak. "Als je iemand hebt in het BAS die de zaak puur juridisch bekijkt, denk ik dat het wel goed zit."


  Mechelen werd door de Geschillencommissie wel al naar 1B gestuurd. "De Geschillencommissie doet uitspraken op basis van vermoedens en de bond is geen rechtssysteem. Maar ik ga er nog altijd van uit dat je onschuldig bent tot schuld bewezen is", besluit Vrancken.

   

  Charleroi, Cercle Brugge en Eupen zijn op zoek naar een nieuwe trainer, maar of Vrancken interesse heeft in een andere club? "1A of 1B, ik blijf bij KV Mechelen", maakt Vrancken duidelijk.

  Wouter Vrancken: "Onschuldig tot schuld bewezen is"