Portugese "Zorro" moet AS Roma weer naar oude glorie brengen

  Paulo Fonseca vierde de overwinning tegen Man City met een Zorro-masker.

  Paulo Fonseca neemt het roer over bij AS Roma na een ontgoochelend seizoen. De Portugees verlaat Sjachtjor Donjetsk na drie jaar op rij de dubbel te hebben gepakt en tekent een contract voor twee seizoenen.

  Claudio Ranieri kwam in maart depanneren bij AS Roma na het ontslag van Eusebio Di Francesco. De 67-jarige Italiaan, die van 2009 en 2011 al op de Romeinse bank zat, besloot echter aan het einde van het seizoen te stoppen.

   

  In zijn zoektocht naar een nieuwe coach is AS Roma in Oekraïne beland. Het plukt Paulo Fonseca (46) weg bij Sjachtjor Donjetsk, waar de Portugees al drie seizoenen op rij de titel en de beker veroverde. Vorig jaar wist hij de reeks van 29 overwinningen van Manchester City te doorbreken in de groepsfase van de Champions League, een zege die hij vierde met een Zorro-masker.

   

  "Paulo is een jonge, ambitieuze coach met internationale ervaring. Hij heeft een winnaarsmentaliteit en kiest voor aanvallend voetbal, dat de supporters zeker zullen smaken."

   

  Ook de Portugees, die ook al bij Braga en Porto aan de zijlijn stond, kijkt uit naar de uitdaging. "Ik wil de club bedanken voor deze kans. Ik ben enorm gemotiveerd om samen iets speciaals te creëren."

  Tweet: