• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Met Evenepoel voor het klassement rijden in de Belgium Tour"

  Remco Evenepoel

  Vorige week gaf Remco Evenepoel in de Hammer Series nog eens zijn visitekaartje af.

  Deceuninck-Quick Step rekent de komende dagen op Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel in de Baloise Belgium Tour. Lotto-Soudal speelt Tim Wellens en Victor Campenaerts uit.

  Deceuninck-Quick Step: "Tweetal ritzeges"

  Morgen gaat in Sint-Niklaas de 89e editie van de Ronde van België van start. Deceuninck-Quick Step is er na een jaar afwezigheid weer bij.

   

  "In de Hammer Series zijn we sterk voor de dag gekomen. Fabio Jakobsen heeft laten zien dat hij klaar is, net als Remco Evenepoel. Met de sprints van Jakobsen mikken we op ritwinst, Evenepoel gaat voor het klassement. Daarvoor zal hij kunnen rekenen op de steun van Serry en Capecchi", legt ploegleider Klaas Lodewyck uit in een gesprek met Sporza.


  "Jakobsen kan morgen meteen toeslaan in Knokke-Heist. Evenepoel zal zijn kans gaan in de tijdrit van vrijdag. Tegen Campenaerts wordt dat wel niet eenvoudig. Hij is toch goed uit de Giro gekomen."


  Waar Evenepoel zondag in Beringen eindigt, kan Lodewyck niet zeggen. "Hij heeft knap gereden in Noorwegen en in de Hammer Series heeft hij aangenaam verrast, maar we willen vooral zien hoe ver hij nu staat. Druk gaan we hem ook deze week niet opleggen."

   

  "Wij mikken met de ploeg op een tweetal ritzeges. Alles wat erbij komt, is mooi meegenomen", besluit Lodewyck.

   

  Selectie Deceuninck-Quick Step:  Fabio Jakobsen (Ned), Eros Capecchi (Ita), Remco Evenepoel, Davide Martinelli (Ita), Fabio Sabatini (Ita), Florian Sénéchal (Fra) en Pieter Serry.

  Evenepoel heeft knap gereden in Noorwegen en in de Hammer Series heeft hij aangenaam verrast, maar we willen vooral zien hoe ver hij nu staat. Druk gaan we hem ook deze week niet opleggen.

  Ploegleider Klaas Lodewyck

  Lotto-Soudal: "Relatief korte tijdrit voor Campenaerts"

  De Baloise Belgium Tour krijgt dit jaar weer beide Belgische WorldTour-teams aan de start. "Met Victor Campenaerts en Tim Wellens hebben we twee sterke kopmannen", vertelt Kevin De Weert van Lotto-Soudal. "Victor heeft er net de Giro opzitten en zou dus in goede conditie moeten verkeren. Tim Wellens bouwt op richting de Ronde van Frankrijk en moet ook zeker kunnen meespelen voor winst."

   

  "Eerst en vooral zal Victor vrijdag een zo goed mogelijke tijdrit proberen af te werken. Hopelijk kunnen we daar een goede uitgangspositie bemachtigen. Dan komt het er op aan om onze twee troefkaarten zo goed mogelijk uit te spelen, vooral tijdens de koninginnenrit op zaterdag."

   

  "De chronorit in Grimbergen is met een afstand van 9 kilometer relatief kort. Victor verkiest een iets langere tijdrit, idealiter rond het uur, maar hij heeft bijvoorbeeld in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico al bewezen dat die afstand hem ook ligt. Het parcours bevat een paar technische bochten, maar ook genoeg rechte stukken waar Victor zijn kracht en aerodynamisch voordeel kan uitspelen."

   

  "Daarnaast ben ik benieuwd naar de prestatie van Brent Van Moer, die zijn eerste individuele tijdrit bij de profs zal afwerken. Ik zou hem dan ook liefst wat sparen tijdens de eerste ritten."

   

  Selectie Lotto-Soudal: Adam Blythe (GBr), Victor Campenaerts, Frederik Frison, Rasmus Byriel Iversen (Den), Brent Van Moer, Jelle Wallays en Tim Wellens.

  Victor Campenaerts heeft er net de Giro opzitten en zou dus in goede conditie moeten verkeren. Tim Wellens bouwt op richting de Ronde van Frankrijk.

  Sportief directeur Kevin De Weert
  Baloise Belgium Tour 2019
  woensdag 12 juni Sint-Niklaas - Knokke-Heist  184 km
  donderdag 13 juni Knokke-Heist - Zottegem 181
  vrijdag 14 juni chronorit in Grimbergen 9,2
  zaterdag 15 juni Seraing - Seraing 151
  zondag 16 juni Tongeren - Beringen 158

  Live op Sporza

  U heeft deze week geen trap te missen van de Belgium Baloise Tour. Op Eén, in onze app en op onze website maakt u elke rit live mee. Christophe Vandegoor en Sven Nys verzorgen het commentaar.