Champions League-winnaar D'Hulst: "Rampseizoen werd droomseizoen"

  Stijn D'Hulst in actie bij Lube Civitanova.

  Vorige herfst versierde volleyballer Stijn D'Hulst een droomtransfer naar de Italiaanse topclub Lube Civitanova. En het is ook een droomseizoen geworden voor de Belgische international. "Het begin was slecht, maar in 1 week wonnen we de titel én de Champions League."

  "Flow in de ploeg krijgen"

  Enkele dagen nadat Civitanova de "scudetto", de Italiaanse titel, gepakt had ten koste van Perugia, stond de ploeg van D'Hulst in de CEV Champions League-finale. Tegenstander in Berlijn was titelverdediger Zenit Kazan. "Er was enorm veel sfeer, met een pak Italianen en ook verrassend veel Russen", vertelt D'Hulst. Civitanova won de finale met 3-1.

   

  Spelverdeler D'Hulst mocht invallen in de eerste set voor de Braziliaanse topper Bruno. "Dat was mijn taak het hele seizoen: als hij een slechte dag had of als de ploeg niet draaide, kwam ik in om te proberen het spel te keren. Zo ging het ook in de finale. We begonnen slecht, ik viel in en denk dat ik zo wel weer de flow in de ploeg heb gekregen."

  "Moet er "bam" op zijn als ik inval"

  D'Hulst legde zich zonder problemen neer bij die rol als doublure, "dat wist ik toen ik hier tekende". Een rol die je zeker niet mag onderschatten, want de (mentale) druk is groot. "Ik heb niet veel krediet, als ik inval moet het er "bam" op zijn."

   

  Onze landgenoot vertelt ook over het moeilijke seizoensbegin (met verloren finales op het WK voor clubs en in de Italiaanse beker), en het leven in Italië. En ook de Red Dragons komen aan bod in hun jacht op een olympisch ticket. Beluister hieronder de volledige reportage: