• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel waagt na succesvol voorjaar zijn kans op WK wegwielrennen

  Mathieu van der Poel gaat met de Nederlandse selectie naar het WK wielrennen in Yorkshire. Dat heeft hij net bekendgemaakt op Instagram. Hij laat het WK mountainbike dus schieten, maar na het WK op de weg reist Van der Poel wel door naar Tokio voor het olympische testevent mountainbike.

  Mathieu van der Poel combineert bijzonder succesvol veldrijden, mountainbike en wegwielrennen, maar voor zijn agenda levert dat soms wel problemen op. Zo moest hij een keuze maken tussen het WK mountainbike en het WK wegwielrennen. Na wat wikken en wegen heeft hij voor de wegrit in Yorkshire gekozen. Hij vindt daar dan ook een parcours op zijn maat.

   

  "Ik kan niet ontkennen dat dat parcours me zou moeten liggen", zegt Van der Poel in een persmededeling. "Daarom kies ik resoluut voor het WK op de weg. Ik vind het jammer dat ik het WK mountainbike links moeten laten liggen, maar ik moest een knoop doorhakken."

   

  Na het WK op 29 september gaat hij naar Tokio voor het olympische testevent. "Daar wil ik absoluut aanwezig zijn. De Olympische Spelen zijn nog steeds mijn grote doel."

   

  Ook voor zijn ploeg Corendon-Circus ligt de focus op Tokio 2020. "Daar werken we al sinds 2018 consistent naartoe. Volgend jaar vindt het WK mountainbike dan weer plaats in Albstadt, een omloop die Mathieu ook goed moet liggen, gezien zijn goede resultaten daar de laatste jaren. Die combinatie met de Olympische Spelen past wel."

   

  En zijn veldritseizoen? Van der Poel duikt op 1 november een eerste keer het veld in. Hij staat dan aan de start van de Koppenbergcross.

  Het programma van Van der Poel

  • 12-14 juli: Wereldbeker mountainbike Les Gets
  • 28 juli: Europees kampioenschap mountainbike Brno
  • 31 juli: Natourcriterium Antwerpen
  • 2-4 augustus: Wereldbeker mountainbike Val di Sole
  • 5 augustus: Natourcriterium Roosendaal
  • 9-11 augustus: Wereldbeker mountainbike Lenzerheide
  • 15-18 augustus: Arctic Race of Norway
  • 7-14 september: OVO Energy Tour of Britain
  • 29 september: Wereldkampioenschap wegwielrennen Yorkshire
  • 6 oktober: Olympisch testevent mountainbike Tokyo