• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  StuBru facetimet met Vertonghen: "Dinsdag begint mijn vakantie"

  Jan Vertonghen in gesprek met Eva De Roo.

  Ibiza en Griekenland zijn alvast de twee bestemmingen voor Vertonghen tijdens zijn vakantie.

  De Rode Duivels maken zich op voor twee EK-kwalificatiematchen tegen Kazachstan en Schotland. Jan Vertonghen maakte tussen het trainen door even tijd vrij voor Eva De Roo van Studio Brussel om te facetimen. Ze hadden het over de verloren CL-finale, de Rode Duivels en zijn vakantieplannen.

  Het eerste gespreksonderwerp was de verloren Champions League-finale. Tottenham, met Rode Duivels Vertonghen en Alderweireld, moest zijn meerdere erkennen in Liverpool. Vertonghen is intussen over zijn eerste ontgoocheling heen. "Het helpt wel dat ik nog niet meteen met vakantie ben gegaan. Hier nu bij de Rode Duivels kan je de gedachten wat verzetten en erover praten ook. Er is veel respect naar elkaar toe."

   

  Plagen Liverpool-spelers Simon Mignolet en Divock Origi het Spurs-tweetal niet teveel? "Neen, dat gebeurt niet echt. Er wordt heel respectvol met elkaar omgegaan." Nu de beker met de groten oren is gaan vliegen, schiet er volgens Eva De Roo enkel nog EK-winst over. "Dat zou een hele mooie troostprijs zijn", beaamt Vertonghen.

  Stagediven met Dries Mertens op Tomorrowland

  Vertonghen maakt zich op voor nog twee wedstrijden met de Rode Duivels alvorens hij met vakantie mag. Is hij niet te moe na zo'n slopend seizoen? "Ja, maar het is altijd leuk om hier terug te keren. Iedereen is goedgezind en door net in een nieuwe omgeving te komen, krijg je ook weer nieuwe energie. En het is ook wel tof om nog eens wat superlekker Belgisch eten te kunnen verorberen."

   

  Na de partij tegen Schotland dinsdag volgt dan de langverwachte vakantie voor Vertonghen. Wat zijn de plannen? "Eerst een paar dagen Ibiza, dan met het gezin een paar weken naar Griekenland."

   

  Doet Vertonghen ook festivals aan? "Voorlopig zijn er geen plannen. Ik heb in 2004 Werchter gedaan, in 2014 zat ik op Tomorrowland met Dries Mertens. Dat was dik in orde toen. We zaten nog in de roes van het WK. Het optreden toen van The Opposites zal me altijd bij blijven, want ik heb dan met Dries gestagedived." 

  Bekijk hier het gesprek met Jan Vertonghen