• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Team boos na val van Jules: "Waarom finish trekken na bocht en afdaling?"

  Justin Jules lag roerloos op het asfalt terwijl het peloton hem moet ontwijken aan de finish.

  De Fransman Justin Jules, die voor de Belgische ploeg Wallonie-Bruxelles rijdt, kwam gisteren zwaar ten val in de Ronde van Luxemburg. Ploegleider en ex-wielrenner Christophe Brandt is kritisch voor de organisatoren. "Zo'n finish is vragen om problemen."

  De 32-jarige Jules kon in de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg niet recht blijven in de sprint en knalde tegen de hekken. Door de hoge snelheid in de sprint gleed de renner als tweede over de finish. Na de valpartij bleef hij roerloos liggen.

   

  "Ik begrijp niet waarom die finish precies daar moest liggen", reageert ploegleider Christophe Brandt. "Ik zou echt niet snel kritiek geven op de koersorganisatie, maar je weet dat de kans groot is dat de rit eindigt op een massasprint.  Dan op zo'n smalle baan en in een afdaling met een bocht de finish leggen, dat is toch een beetje vragen om problemen."

   

  De Fransman werd grondig onderzocht in het ziekenhuis, maar als bij wonder hield de renner geen breuken over aan de valpartij. Hij kreeg hechtingen aan zijn voorhoofd en aan zijn jukbeen.

   

  "Het was een spijtig ongeval en Justin heeft veel geluk dat hij er met schaafwonden en hechtingen vanaf komt. Het had allemaal veel erger kunnen zijn", aldus Brandt. Jules zal vandaag niet starten in de tweede rit van de Ronde van Luxemburg.

   

  De wedstrijdleiding heeft ook onderzocht of de winnaar van de eerste etappe Christophe Laporte een invloed had op de val van de Fransman. Dat bleek niet het geval te zijn en dus behoudt Laporte zijn overwinning.