• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chelsea trekt naar het TAS tegen het opgelegde transferverbod

  Wanneer het TAS een uitspraak zal doen, is nog niet bekend.

  Chelsea gaat, zoals verwacht, in beroep tegen het transferverbod dat de Londense club kreeg opgelegd. Het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne ontving vandaag de aanvraag.

  Het was eind februari toen de wereldvoetbalbond FIFA bekendmaakte dat Chelsea wegens inbreuken bij de transfers van 29 minderjarigen de twee volgende transferperiodes (tot eind januari 2020) geen spelers mag aantrekken. De Londenaars kregen ook een boete van 530.000 euro opgelegd.

   

  Chelsea liet toen weten de beslissing te zullen aanvechten. De club vroeg al een opschorting, maar kreeg geen gehoor bij de FIFA. Ook een procedure voor de Beroepscommissie van de FIFA leverde niets op, waardoor Chelsea nu naar het TAS trekt. Het is nog niet duidelijk wanneer er een uitspraak volgt.