• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrouw herhaalt beschuldiging op tv: "Verkracht door Neymar"

  Neymar monopoliseert het nieuws in Brazilië. Niet alleen met zijn enkelblessure, waarmee de topvoetballer de Copa America in eigen land mist, maar veel meer nog door de verkrachtingsbeschuldigingen aan zijn adres. Gisteren deed de Braziliaanse studente die hem aanklaagt voor het eerst haar verhaal op tv.

  De zaak ging afgelopen zaterdag aan het rollen toen de aangifte van de jonge vrouw bij de politie van Sao Paulo bekend raakte. De feiten zouden zich hebben afgespeeld half mei in een hotel in Parijs. De vrouw geeft toe dat ze seks wilde met de PSG-vedette, maar dat die ontmoeting helemaal uit de hand gelopen is.

   

  Najila Trindade had een exclusief gesprek met SBT, de op 1 na belangrijkste tv-zender in Brazilië. Maandag wordt het interview volledig uitgezonden, maar gisteren werden al enkele fragmenten getoond.

   

  "Ik ben een gewone persoon die als model werkt, interieurdesign studeert en houdt van sporten, trainen en dansen", stelde Trindade zichzelf voor. "En ik ben het slachtoffer van een verkrachting."

   

  "Aanranding of verkrachting?", vroeg de interviewer, want bij haar eerste aangifte zou ze aanranding gezegd hebben. Nadat een bemiddelingspoging mislukt zou zijn, veranderde ze haar aanklacht naar verkrachting en nam ze andere advocaten. "Aanranding én verkrachting", antwoordde Trindade.

  Vrouw wilde seks: "Maar plots begon hij mij veel pijn te doen"

  De jonge vrouw gaf heel wat details over wat er gebeurd zou zijn. Zo gaf ze toe dat ze van plan was om seks te hebben met Neymar, die ook het hotel en haar vliegreizen betaalde.

   

  De twee wisselden in de aanloop amoureuze berichten uit op sociale media, maar ze vertelde dat hun eerste ontmoeting voor haar een koude douche was: "Hij was agressief en helemaal anders dan de jongen die ik kende van de berichten. Maar omdat ik graag met hem wou zijn, hield ik mezelf voor dat het oké was en ik het erop zou wagen."

   

  Hun vrijpartij begon nog oké, vertelde ze, maar plots begon hij haar te slaan. "Eerst stoorde me dat niet zo, maar hij begon me plots echt veel pijn te doen en ik vroeg hem te stoppen. Daar wou hij niet van weten." Ze vroeg hem daarop of hij condooms bij zich had. Toen dat niet zo was, wou zij niet meer voortdoen. "Maar hij draaide me om en deed de daad, waarbij hij me hard bleef slaan op mijn achterste. Het gebeurde allemaal heel snel."

  Neymar schreeuwt zijn onschuld uit

  Neymar schreeuwt zijn onschuld uit en spreekt van een poging tot afpersing. Hij deed dat vorige zaterdag al in een filmpje op social media. Hij toonde daarbij zijn intieme gesprekken vooraf met de vrouw. Dat laatste wordt nu ook onderzocht door de politie, want hij publiceerde foto's van de vrouw zonder haar toestemming en dat is verboden.

   

  Een woordvoerder van Neymar gaf mee dat ze "geen commentaar konden geven door het geheim van het onderzoek".

   

  De Braziliaanse media lusten pap van de affaire en publiceerden allerhande lekken: de berichten tussen de 2, erotische foto's, het medische certificaat van de vrouw, contradictorische verklaringen van de advocaten, voetbalbobo's en de vader van Neymar. Met het publieke optreden van Najila Trindade als klap op de vuurpijl.

   

  De tv-uitzending vond plaats een uur voor de oefeninterland van Brazilië tegen Qatar. Neymar postte vooraf op Instagram dat het "door de omstandigheden een van zijn moeilijkste wedstrijden was". Het werd trouwens nog erger voor Neymar, want hij viel uit met een enkelblessure en mist de Copa America.