• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  47 punten van Curry en toch neemt Toronto voorsprong in NBA-finale

  Op de bank van Golden State zien ze de bui al hangen.

  Toronto heeft het voordeel weer te pakken in de NBA-finale. Onder leiding van alweer Kawhi Leonard (30 punten, 7 rebounds, 6 assists) won Toronto in het hol van de leeuw van de onderbemande Golden State Warriors: 109-123.

  De Golden State Warriors moesten het in eigen huis doen zonder de geblesseerde toppers Klay Thompson en Kevin Durant. Stephen Curry, die andere ster, nam zijn ploeg dan maar bij de hand. Ondanks zijn 47 punten moesten de Warriors de hele tijd achtervolgen.

   

  Wat Curry ook probeerde, Toronto had steeds een antwoord klaar. Leonard was alomtegenwoordig, Kyle Lowry was goed voor 23 punten en 9 assists en wanneer de nood het hoogst was, dan gooide scherpschutter Danny Green wel een driepunter binnen.

   

  Vrijdagnacht is de vierde wedstrijd en dan moeten de Warriors aan de bak om iets aan de 2-1-achterstand te doen. Golden State hoopt vooral om Thompson of Durant te recupereren voor die vierde wedstrijd.

  De wedstrijd van Kawhi Leonard

  Een heerlijk block van Danny Green

  De wedstrijd van Stephen Curry