• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Miljardair Rocco Commisso wordt nieuwe eigenaar Fiorentina

  Commisso had met de New York Cosmos al een voetbalclub in handen.

  Commisso had met de New York Cosmos al een voetbalclub in handen.

  Voetbalclub Fiorentina heeft de zoektocht naar een nieuwe eigenaar afgerond. De zakenman en CEO van televisiebedrijf Mediacom Rocco Commisso heeft er vanaf nu de touwtjes in handen. 

  Vorig jaar leek Commisso dicht bij een aankoop van AC Milaan te staan, maar die deal liep uiteindelijk op niets uit. Nu is het de Italiaanse Amerikaan toch gelukt om een club uit de Serie A in handen te krijgen. Voor Fiorentina moest hij naar verluidt zo'n 160 miljoen euro neertellen. Commisso weet hoe het is om een voetbalclub te runnen, want sinds 2017 is hij ook voorzitter van de Amerikaanse New York Cosmos.

   

  "Ik ben mijn hele leven al fan van het Italiaanse voetbal", reageert Commisso. "Ik vind de woorden niet om te beschrijven hoe ongelooflijk fier ik ben om de kans te krijgen om het volgende hoofdstuk te schrijven bij deze legendarische club."

   

  De 61-jarige Commisso neemt Fiorentina over van de Della Valle-familie, die de club 17 jaar geleden van het faillissement redde. Veel sportieve successen behaalde de club niet onder hun bewind. Dit seizoen eindigde Fiorentina zelfs maar 3 punten boven de degradatiezone, meteen hun slechtste resultaat sinds het seizoen 2003-2004.

   

  "Het aanbod van Commisso was niet het beste voor ons, maar wel het beste voor de club. We hebben Fiorentina verkocht aan de persoon waarvan we denken dat hij het meest geschikt is om de ploeg te leiden. Hij kent iets van voetbal en we zijn er zeker van dat hij goede dingen zal verrichten", vertelt Diego Della Valle.