Imke Courtois vertelt u waarom u het WK voor vrouwen niet mag missen

Vrijdag gaat in Frankrijk het WK voor vrouwen van start. Jammer genoeg zonder de Red Flames. Toch is dit toernooi eentje om naar uit te kijken. Imke Courtois legt u uit waarom.

Geen Red Flames? Supporter dan gerust voor de Nederlandse Leeuwinnen

"Waarom niet supporteren voor onze noorderburen?", steekt Imke Courtois van wal. "Nederland is Europees kampioen en heeft enkele opvallende speelsters. Zo is het onder anderen uitkijken naar flankaanvalster Shanice van de Sanden, een speelster met een heel aparte stijl."

 

"De doelpunten mogen we verwachten van de 22-jarige Vivianne Miedema. 58 goals in 75 matchen? Helemaal niet verkeerd. En tenslotte heeft Nederland een wereldster in de ploeg: Lieke Martens van FC Barcelona."

De topfavorieten? Uitkijken naar de VS, Duitsland en Frankrijk

"Anders dan bij de mannen doen de Verenigde Staten het telkens goed op een groot voetbaltoernooi. De VS werden al 3 keer wereldkampioen: in 1991, 1995 en 2015."

 

"Net als bij de mannen is Frankrijk op dit WK de grote medefavoriet. Onze zuiderburen staan vierde op de wereldranglijst. Daarmee komen ze een plaatsje achter Duitsland dat net als de VS elke keer van de partij is. Duitsland werd al 2 keer wereldkampioen."

Jaar Gastland Winnaar
1991 China VS
1995 Zweden Noorwegen
1999 VS VS
2003 VS Duitsland
2007 China Duitsland
2011 Duitsland Japan
2015 Canada VS
2019 Frankrijk -

De sterren?

"Ook bij de vrouwen geen WK zonder wereldsterren. Marta van Brazilië is de bekendste. Zij werd al 6 keer verkozen tot beste voetbalster van het jaar en is met 15 goals dé topschutter aller tijden op het WK."

 

"Wendie Renard kan je omschrijven als de Virgil van Dijk van Frankrijk. Met haar 1m87 is ze een van de grootste speelsters en een imposante verschijning in de defensie."

 

"De spectaculairste goals mogen we verwachten van Alex Morgan (VS). Zij maakte er 7 in de kwalificaties en werd onlangs verkozen tot speelster van het jaar. "

Ook op het WK voor vrouwen vallen fraaie goals

Volg het WK voor vrouwen bij Sporza (op TV en met livestream)

U kunt het WK de volgende weken volgen bij Sporza. Wij zenden elke wedstrijd uit met livestream. Per dag wordt er 1 wedstrijd met commentaar op TV uitgezonden. Hieronder vindt u het speelschema: