• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin start zondag in Dauphiné als voorbereiding op Tour

  Tom Dumoulin verkiest het Critérium du Dauphiné boven de Ronde van Zwitserland om de Tour voor te bereiden. Donderdag gaat hij wel nog onder de scanner.

  Wat vorige maand een gooi naar een tweede eindzege moest worden in de Ronde van Italië werd voor Tom Dumoulin een nachtmerrie. Hij moest afstappen met een knieblessure na een valpartij in de 4e etappe.

   

  De Giro gold voor de Limburger als hoofddoel dit seizoen, maar nu verlegt hij de aandacht volledig naar de Tour. Dumoulin maakte eerder al bekend eind juni aan de start te verschijnen van de Nederlandse kampioenschappen, nu is bekendgemaakt dat hij ook het Critérium du Dauphiné rijdt.

   

  Ploegleider Aike Visbeek meldt dat Dumoulin donderdag nog wel een scan ondergaat voordat hij naar Frankrijk gaat. "Hij gebruikt de Dauphiné om weer in zijn ritme te komen en toe te werken naar de grotere doelen in juli. We nemen met Tom geen enkel risico."