• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gianluigi Buffon moet al na amper 1 jaar vertrekken bij PSG

  Gianluigi Buffon

  Gianluigi Buffon keepte 25 matchen voor PSG.

  Gianluigi Buffon heeft zijn afscheid bij PSG aangekondigd. De 41-jarige doelman ruilde Turijn in voor de Franse hoofdstad, maar hij slaagde ook daar niet in zijn missie om de CL te winnen. Zijn contract bij PSG werd "in onderling overleg" niet verlengd.

  Gianluigi Buffon won in zijn rijke carrière al zowat alles, behalve de Champions League. Onder meer daarvoor verliet hij zijn geliefde Juventus om in Parijs samen met onder meer Neymar en Mbappé die leemte op te vullen.

   

  Maar dat plan viel in duigen toen PSG in de 1/8e finales werd uitgeschakeld door Manchester United. "Toch vertrek ik hier met een glimlach omdat ik dit heb mogen meemaken", schrijft Buffon in zijn afscheidsbrief.

   

  "Hemingway schreef het al: "Je kunt je maar op 2 plaatsen thuisvoelen: in je eigen huis en in Parijs." Ik kan nu zeggen dat Parijs altijd een beetje thuiskomen zal zijn voor mij."

   

  Waar de toekomst van Buffon zal liggen is nog niet bekend. De Italiaanse recordinternational heeft al aangegeven dat hij ook op zijn 41e nog wil voortspelen.