• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lopetegui moet Sevilla weer naar succes loodsen

  " "

  Ex-bondscoach Julen Lopetegui werd al snel ontslagen bij Real Madrid, waar hij vorige zomer begon.

  Sevilla rekent op de Spaanse oud-bondscoach Julen Lopetegui om weer aan te sluiten bij de Spaanse en Europese top. Lopetegui, die vorig jaar mislukte bij Real Madrid, krijgt een contract van 3 jaar.

  Na 2 teleurstellende seizoenen (een 7e en een 6e plaats) besefte Sevilla dat er iets moest veranderen. Het haalde in maart al Monchi terug als sportief directeur. Van 2000 tot 2017 was Ramon Rodriguez Verdejo, zoals hij voluit heet, de bewerker van tal van successen met onder meer 5 Europa Leagues. Hij werkte de voorbije 2 jaar bij Roma.

   

  Het voorbije seizoen ging Sevilla er in de 1/8e finales van de Europa League uit tegen Slavia Praag, wat de kop kostte van coach Pablo Machin. Technisch directeur Joaquin Caparros nam tijdelijk over, maar het beterde niet. Caparros blijft wel bij de club.

   

  De 53-jarige Lopetegui verdiende zijn strepen bij de jeugdelftallen van Spanje, waarmee hij EK's won, bij Porto en als bondscoach van het A-elftal van Spanje. Vorig jaar vlak voor het WK in Rusland raakte bekend dat Lopetegui naar Real zou gaan, waardoor hij in alle commotie moest opstappen.

   

  Zijn avontuur van Real, nog maar zijn eerste als clubcoach in Spanje, was maar van korte duur. Hij kreeg het sterrenelftal van Thibaut Courtois en co. niet aan de praat en mocht eind oktober al beschikken.

   

  Opvallend: zijn eerste nederlaag als coach in de Primera Division leed Lopetegui op 26 september 2018 in en tegen... Sevilla (3-0). Het was het begin van het einde voor Lopetegui die 4 nederlagen later op 29 oktober vervangen werd door Santiago Solari.

  Tweets over de deal: