• home
 • video
 • pas verschenen

  Alles is weer bij het oude: Monchi belandt bij Sevilla

  " "

  In het voorjaar van 2017 verliet Monchi na 17 jaar Andalusië. Nu is hij terug.

  Ramon Rodriguez Verdejo, kortweg Monchi, heeft niet lang zonder werk gezeten. 10 dagen geleden ging de sportief directeur in onderling overleg weg bij Roma. De Spanjaard keert nu terug naar Sevilla, waar hij van 2000 tot 2017 aan de slag was.

  De 50-jarige Monchi verwierf naam en faam in Andalusië met zijn werk en transfers. Toen de club in 2000 nog in 2e klasse zat begon hij aan zijn taak, 17 jaar later heeft Sevilla de mooiste periode uit zijn geschiedenis achter de rug met onder meer 5 successen in de Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).

   

  Ook financieel deed hij goeie zaken. Spaanse media berekenden dat hij voor 500 miljoen euro aan spelers verkocht, terwijl hij maar voor 360 miljoen euro aanwierf.

   

  In 2017 lokte Roma hem weg, maar daar moest hij na de exit in de Champions League tegen Porto weg, net als coach Eusebio Di Francesco.

   

  Bij Sevilla is net ook een coachwissel gebeurd na de uitschakeling in Europa in de 1/8e finales door Slavia Praag. Pablo Machin werd vervangen door Joaquin Caparros, de sportief directeur. Zo kwam die plaats vrij, waarbij Sevilla meteen aan Monchi dacht. Op 1 april begint hij aan zijn nieuwe era.