• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sweeck breekt pols in Flèche du Sud: "Binnen een paar dagen toch weer trainen"

  Laurens Sweeck kwam ten val in de laatste etappe van de Flèche du Sud.

  Een domper op het seizoen van Laurens Sweeck. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal heeft op de slotdag van de Flèche du Sud één van zijn handwortelbeentjes gebroken.  De 25-jarige veldrijder kan vier tot zes weken geen wedstrijden rijden.

  Sweeck kwam gisteren ten val op de slotdag van de korte rittenkoers Flèche du Sud in Luxemburg. In het ziekenhuis kreeg de renner te horen dat hij een breuk had in een handwortelbeentje van zijn rechterpols.

   

  Sweeck kreeg onmiddellijk een gips rond zijn hand, maar wil zo snel mogelijk weer trainen. “Eerst een paar dagen wachten om de pijn en de zwelling te laten verdwijnen. Daarna probeer ik te hernemen met trainingen op de rollen en kine-oefeningen", zegt de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal.

   

  Als Sweeck genoeg rust en alles gaat zoals gepland zal die gips na enkele weken vervangen worden door een flexibelere brace. "Eenmaal ik een brace heb, moet ik mijn stuur beter kunnen vastnemen en hopelijk kan ik dan voorzichtig buiten beginnen te trainen.”

   

  Door de vier tot zes weken die Sweeck buiten strijd zal zijn, moet hij onder meer passen voor de Baloise Belgium Tour die op zijn programma stond. Zijn voorbereiding op het veldritseizoen is wel niet in gevaar.