Triatleet Geens bezorgt België 2e EK-brons op olympische afstand

  Op het EK triatlon in Weert (Nederland) heeft Jelle Geens de bronzen medaille veroverd op de olympische afstand.

  Op het EK triatlon in Weert (Nederland) heeft Jelle Geens de bronzen medaille veroverd op de olympische afstand. Het is al de tweede bronzen plak voor de Belgen, want ook Claire Michel werd derde.

  De olympische afstand triatlon bestaat uit 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. De ongenaakbare Alistair Brownlee had weinig moeite met zijn favorietenrol. De Brit mocht na 1u35'01" het zegegebaar maken.

   

  Jelle Geens vertrok iets te enthousiast bij het lopen en leek de man met de hamer tegen te komen. Maar onze landgenoot vond zijn tweede adem, raapte zijn concurrenten weer op en kwam als derde over de streep in 1u35'56", na de Portugees Joao Pereira. Hij neemt zo het bronzen stokje over van Marten Van Riel, die vorig in Glasgow derde werd op de olympische afstand.

   

  Marten Van Riel moest nu vrede nemen met een zesde plek, na 1u36'12". Het is de tweede Belgische EK-medaille, na het bronzen succes van Claire Michel. Zondag staat nog de gemengde aflossing met België op het menu.