Triatlete Michel pakt brons op het EK olympische afstand

  Voor Michel is het de eerste individuele medaille op een groot kampioenschap.

  Op het EK triatlon in Weert (Nederland) heeft Claire Michel de bronzen medaille veroverd op de olympische afstand. Onze landgenote finishte op iets meer dan 1 minuut van de Britse winnares Beth Potter.

  De olympische afstand triatlon bestaat uit 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Michel kwam als 12e uit het water en maakte tijdens het fietsen deel uit van een kopgroep van 18 atletes. 

   

  Beth Potter, Sandra Dodet en Michel versnelden op het einde en begonnen in die volgorde aan de afsluitende tien kilometer lopen. De posities veranderden daarin niet meer en uiteindelijk finishte Michel op 1'10" van Potter, de nieuwe Europese kampioene. De tijd van de Belgische: 1u46'55".

   

  Voor Michel is het de eerste individuele medaille op een groot kampioenschap. Met de Belgian Hammers, de gemengde aflossingsploeg, pakte ze vorig jaar wel al brons op het EK in Schotland.

   

  Hanne De Vet, de tweede Belgische aan de start werd vandaag 39e in 1u52'53".

  Michel: "Wedstrijd afgestemd op Potter"

  "Ik denk dat ik vooral goed gezwommen heb", reageerde Claire Michel. "Bij het fietsen vond ik snel aansluiting bij de kopgroep. We werkten goed samen om de eerste achtervolgers op anderhalve minuut te houden."

   

  "Nadien stemde ik mijn wedstrijd af op Potter, die toch goed kan lopen. In het verleden deed ze voor Groot-Brittannië nog mee aan de Olympische Spelen op de 10.000 meter."

   

  Zondag komt Michel nog met de Belgian Hammers in actie in Weert op de gemengde estafette.