• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Flames sturen Thailand met schaamrood op de wangen richting WK

  De Red Flames verwenden de supporters in Leuven.

  De Red Flames hebben in een oefenduel stevig uitgehaald tegen WK-ganger Thailand. Dankzij drie goals en twee assists van uitblinker Ella Van Kerkhoven werd het een 6-1-pandoering. Een mooier afscheid kon aanvoerster Aline Zeler zich niet wensen.

  De Red Flames grepen in oktober vorig jaar net naast een WK-ticket. Doodzonde, want in Frankrijk hadden ze allerminst een mal figuur geslagen. Dat demonstreerden ze nog eens met een overtuigende 6-1-overwinning tegen WK-ganger Thailand.

   

  Het oefenduel moet de Red Flames klaarstomen voor de start van de EK-kwalificatiecampagne in september. Maar Ella Van Kerkhoven is al in topvorm: de aanvaller van Anderlecht opende na twee minuten al de score, de start van een doldwaze wedstrijd die ze afsloot met een hattrick en twee assists. Zo had ze een voet in de eerste vijf doelpunten.

   

  Invaller Yana Daniëls dikte de score nog aan tot 6-0, Sung-Ngoen kon de Thaise eer nog een beetje redden, maar het zal toch met ernstige twijfels naar Frankrijk afreizen. 

   

  6-1, een prachtig afscheid voor Aline Zeler, die na 15 jaar de Red Flames uitwuift. De aanvoerster werd voor de aftrap in de bloemetjes gezet en kreeg na een halfuur een applauswissel. Zeler stopt ook bij haar club PSV, waar ze volgend seizoen de beloften zal trainen.

  De derde goal van Van Kerkhoven was om in te kaderen: