• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club en Simons voeren gesprekken over rol van ex-speler: "Vertrouwen en respect"

  " "

  Vorig seizoen was Timmy Simons de verbindingsman tussen staf en A-kern.

  Vorig seizoen was Timmy Simons een van de assistenten van Ivan Leko bij Club Brugge, maar het is nog niet duidelijk welke rol hij onder Philippe Clement zal vervullen. Er waren al 2 gesprekken, volgende week is er een 3e.

  Met Ivan Leko verdwenen ook zijn assistenten Rudy Cossey, Edward en Nicolas Still en Tomislav Rogic. Philippe Clement, die als hoofdcoach overkomt van kampioen Genk, krijgt de vrijheid om een eigen staf samen te stellen.

   

  Een krant schreef vandaag dat daarbij geen plaats meer was voor Simons, maar zowel Club als Simons spreken dat in een gemeenschappelijk persbericht tegen. "Het is volledig foutief dat het artikel meldt dat er nog geen gesprek zou zijn doorgegaan. Er werden reeds 2 gesprekken gevoerd en volgende week volgt een derde."

   

  "Met Timmy werd vorig jaar na het beëindigen van zijn fantastische spelerscarrière gestart met een nieuw hoofdstuk bij Club Brugge. Uit de hem aangeboden mogelijkheden van Academycoach, -stafmedewerker en verbindingsman staf en spelersgroep A-kern opteerde hij voor dat laatste. De actuele gesprekken kaderen in zijn verdere evolutie naar zijn uiteindelijke ambitie om als hoofdtrainer van een eerste elftal aan de slag te kunnen gaan."  

  Simons: "Bespreek met Club wat juiste volgende stap kan zijn"

  Simons zelf komt ook aan het woord en zegt geen enkele journalist te hebben gesproken: "Ik heb ten aanzien van Club de ambitie uitgedrukt om ooit hoofdtrainer te willen worden. Uiteraard besef ik dat ik hiertoe nog een weg  heb af te leggen. Club en ik bespreken wat de juiste volgende stap zou kunnen zijn. Dit in onderling vertrouwen en vanuit wederzijds respect. Volgende week zetten we die gesprekken trouwens verder."