Club haalt bezem door technische staf: Leko en al zijn assistenten vertrekken

  Ivan Leko

  Ivan Leko nam tegen Antwerp uitgebreid afscheid van de Club Brugge-supporters.

  Wat iedereen eigenlijk al lang wist, heeft Club Brugge nu officieel bevestigd: Ivan Leko zal volgend seizoen geen coach meer zijn op Jan Breydel. Ook het contract van zijn assistenten Rudi Cossey, Edward en Nicolas Still en Tomislav Rogic werd niet verlengd.

  Het afscheid van Ivan Leko is de kroniek van een aangekondigd vertrek. Tijdens de play-offs was al duidelijk dat er volgend seizoen geen plaats meer zou zijn voor de Kroaat en na de laatste match tegen Antwerp zwaaide Leko uitgebreid de fans uit. Duidelijk een laatste eresaluut.

   

  Club Brugge bevestigt nu dat het het aflopende contract van zijn coach niet verlengt. "Toen we 2 jaar geleden de keuze maakten voor Leko als opvolger van Preud'homme, waren veel voetballiefhebbers verrast, maar hij heeft Vincent Mannaert en mezelf niet teleurgesteld", zegt voorzitter Bart Verhaeghe. "We kunnen terugblikken op 2 succesvolle seizoenen en wensen Ivan het allerbeste in zijn verdere carrière."

   

  "Het gevoel dat bij mij overheerst, is trots", zegt Leko zelf. "Trots op wat we samen met spelers, staf, supporters en bestuur hebben gerealiseerd in de afgelopen 2 jaar. Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn periode bij Club."

  Ook alle assistenten vertrekken, nog geen nieuws over opvolger

  Samen met Leko verdwijnen ook T2 Rudi Cossey, T3 Edward Still, keeperstrainer Tomislav Rogic en video-analist Nicolas Still. Over een mogelijke opvolger - Philippe Clement wordt nadrukkelijk genoemd - zwijgt Club nog in alle talen.

  Mededeling van Club Brugge: