• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sneijder krijgt koninklijke onderscheiding: "Wat een enorme eer"

  Wesley Sneijder speelt in Qatar, maar heeft nog veel invloed in Utrecht.

  Wesley Sneijder mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De 34-jarige Nederlander heeft in zijn thuisstad Utrecht de koninklijke onderscheiding gekregen tijdens de openingsceremonie van zijn eigen sportcentrum.

  Op 7-jarige leeftijd begon Sneijder met voetballen bij DOS, een van de groepen van de huidige fusieclub DHSC (DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie). Sneijder is zijn jeugdclub nooit vergeten: met een financieel duwtje in de rug toverde hij hun trainingscentrum om tot het Sportpark Wesley Sneijder.

   

  Jan van Zanen, de burgemeester van Utrecht, had na de openingsceremonie van het sportpark nog een verrassing voor Sneijder: een koninklijke lintje. Hij sprak over de grote carrière én de maatschappelijke betrokkenheid van de 134-voudig Oranje-international.

  Maatschappelijk werker

  Sneijder kreeg lof voor zijn maatschappelijk werk in Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van benefietgala's, deelt maaltijden uit aan de voedselbank en laat Utrechtse jeugdploegen overkomen naar Milaan, Istanbul en Qatar voor wedstrijden en trainingskampen.


  "Een heel mooie verrassing", zei de 34-jarige Nederlander. "Een enorme eer ook, waar ik bijna geen woorden voor heb. Twee prachtige cadeaus. Ik ben megatrots dat dit sportpark nu naar mij vernoemd is. In deze wijk ben ik opgegroeid en op deze velden heb ik mijn eerste stappen gezet. Je droomt als kleine jongen van een carrière, maar je weet natuurlijk nooit hoe het uitpakt. Dat ik nu ook een koninklijke onderscheiding krijg, is een enorme eer."

   

  Sneijder speelt momenteel bij Al Gharafa in Qatar.