• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neuville is hersteld na horrorcrash: "Het kampioenschap blijft open"

  Thierry Neuville

  Thierry Neuville crashte zwaar in Chili.

  Thierry Neuville zal vrijdag gewoon van start gaan in de Rally van Portugal, ondanks zijn zware crash in Chili. "Ik had het graag anders gezien met het oog op het WK, maar de kloof met Tänak en Ogier is niet al te groot."

  Het was een ijzingwekkend beeld tijdens de Rally van Chili: Thierry Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul gingen spectaculair van de weg met hun Hyundai. Als bij wonder overleefden ze het, maar de crash was wel een zware tegenvaller voor de titelkansen van Neuville.

   

  Maar eerst moesten beide Belgen weer opgelapt worden voor de Rally van Portugal van deze week. Afgelopen vrijdag had het team een succesvolle test in Portugal. Het licht werd dus op groen gezet.

   

  "Ik had het graag anders gezien met het oog op het kampioenschap, maar de kloof met Tänak en Ogier is nog niet al te groot", zegt Neuville. "Het kampioenschap blijft dus open."

  Beelden van de crash

  "De auto kan zich onvoorspelbaar gedragen in Portugal"

  Thierry Neuville mag vrijdag als 3e de baan op en geniet dus van een iets meer schoongeveegd parcours dan Ogier, die net voor hem start. Tänak heeft de twijfelachtige eer om als eerste te moeten rijden. Dat heeft hij te danken aan zijn perfecte score in Chili.

   

  "Portugal is een uitdagende rally", zegt Neuville. "Er is heel veel verandering in grap. Je moet goed omgaan met de banden. De auto kan zich soms onvoorspelbaar gedragen, dat is eigen aan deze wedstrijd. Maar in het verleden hebben we hier goeie resultaten behaald."