• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Succescoach Vrancken tekent bij in Mechelen: "Los van de reeks waarin we volgend seizoen spelen"

  Wouter Vrancken

  Wouter Vrancken pronkt met de Beker van België.

  Terwijl de supporters van KV Mechelen de uitspraak van de voetbalbond in het matchfixingproces bang afwachten, komt de club met contractnieuws naar buiten. Wouter Vrancken is nu voor onbepaalde duur coach van het A-team.

  Wouter Vrancken (40) lag nog 1 seizoen onder contract bij KV Mechelen. De bekerwinnaar maakt daar een contract van onbepaalde duur van.

   

  "We zijn heel tevreden dat beide partijen zich kunnen vinden in deze nieuwe overeenkomst. Wouter heeft afgelopen seizoen geweldig werk verricht", klinkt het uit de mond van sportief directeur Stefaan Vanroy.

   

  Vrancken loodste KV Mechelen het voorbije seizoen niet alleen naar de titel in eerste klasse B, hij bezorgde de club ook de Beker van België. In de finale in het Koning Boudewijnstadion won KV Mechelen met 2-1 van AA Gent.

  Finale Beker van België 2019

  einde
  12

  "Evident om te tekenen"

  "Ik vond het evident om een nieuw contract te tekenen", reageert Wouter Vrancken, die sinds vorig jaar aan de slag is Achter de Kazerne. "Ik zie veel groeipotentieel. En de ambitie van de club stroookt met die van mij."

   

  "Het was ook een superjaar", zegt Vrancken met een understatement op de website van KV Mechelen. "Niet ieder seizoen zullen we de finale halen, laat staan de beker winnen, maar de manier waarop, daar wil ik op voortbouwen."

   

  Ook Vrancken weet wat er zijn club boven het hoofd hangt in de tuchtprocedure van de voetbalbond. "Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt", stelt de coach. "En dat signaal wil ik ook geven."

   

  "Voor alle duidelijkheid: ik heb mijn contract getekend los van de reeks waarin we volgend seizoen uitkomen. KV Mechelen heeft zoveel mogelijkheden en het stadion zit bijna altijd vol. Daar doe ik het voor."

  Voor alle duidelijkheid: ik heb mijn contract getekend los van de reeks waarin we volgend seizoen uitkomen.

  Wouter Vrancken

  VIDEO: De doelpunten uit de bekerfinale Gent - KVM (1-2)