• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Prins William is door het dolle heen met de PL-promotie van Aston Villa

  Prins William en John Carew

  Prins William liet zich helemaal gaan naast ex-Villa-speler John Carew.

  Na 3 seizoenen keert Aston Villa terug naar de Premier League. Het won de Match van 200 Miljoen - zoals de finale tegen Derby werd genoemd - met 2-1.

  In de wedstrijd tussen Aston Villa en Derby County stond 2 Chelsea-iconen tegenover elkaar: John Terry als assistent bij Villa en Frank Lampard als hoofdcoach bij Derby. De belangen waren immens, met niet alleen plaats in de Premier League op het spel, maar ook de daarbijhorende vetpotten van het tv-contract.

   

  Villa kwam met de wind in de zeilen naar de finale, want dankzij een reeks van 10 zeges op een rij haalde het alsnog de play-offs. Tegen Derby County ging het door op dat elan. El Ghazi scoorde vlak voor de rust met een listige kopbal en John McGinn, ook al met zijn hoofd, verdubbelde de score.

   

  Een late goal van Marriott was het sein voor een slotoffensief van Derby. De 7 minuten extra tijd waren nagelbijten, ook voor Villa-fan Prins William, maar een gelijkmaker bleef uit. 3 jaar na de degradatie uit de Premier League is Aston Villa terug op het hoogste niveau, Derby mag zich opmaken voor een 12e seizoen op een rij in de Championship.

  Vreugde en opluchting bij Villa-fan Prins William na het laatste fluitsignaal

  De doelpunten uit Villa-Derby