• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mercedes zet ook in kwalificaties Monaco de lijnen uit, Ferrari sukkelt voort

  Zien we dit podium ook morgen terug?

  Zien we dit podium ook morgen terug?

  Lewis Hamilton mag morgen vanaf de poleposition vertrekken in Monaco. De Brit krijgt zijn ploegmaat Valtteri Bottas naast hem aan de start, die naast zijn 4e poleposition op rij grijpt. Thuisrijder Charles Leclerc mocht na de 1e kwalificatieronde zijn Ferrari al opbergen.

  Drama voor Charles Leclerc in wat zijn grote wedstrijd moest worden: na de 1e kwalificatieronde mocht de Monegask na tactisch geblunder van Ferrari zijn boeltje al pakken. Terwijl er nog heel wat minuten gereden kon worden, besloot Ferrari Leclerc al naar binnen te roepen. Daar moest de Fransman toekijken hoe hij steeds dieper wegzakte in de ranking. Uiteindelijk was het zijn eigen ploegmaat Sebastian Vettel die in zijn laatste ronde de genadeslag uitdeelde en Leclerc naar een 16e plaats verdreef.

   

  Vettel was tijdens de oefensessies al eens tegen een muur geknald, maar zette met een 4e plaats nog een mooi resultaat neer. Tegen de dominantie van Mercedes was opnieuw niet veel in te brengen. Verstappen leek zich even te gaan moeien, maar op het einde waren plaats 1 en 2 toch voor Hamilton en Bottas. Voor Hamilton is het zijn 2e poleposition van het seizoen, na die in Melbourne in maart.

   

  Leclerc liet na afloop aan BBC zijn teleurstelling blijken. "Ik heb hier geen enkele verklaring voor. Het is heel moeilijk om te plaatsen, want we hadden nog veel tijd om een nieuwe tijd neer te zetten. Het is praktisch onmogelijk om plaatsen goed te maken op dit parcours, dus zal ik heel wat risico's moeten nemen."

  De bolide van Vettel moest tijdens de oefensessies van de baan verwijderd worden:

  Een teleurgestelde Leclerc: