• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthys stopt: "Heb 15 seizoenen mijn jongensdroom mogen beleven"

  Tim Matthys heeft op Instagram zijn afscheid als voetballer. "I'm out", begon de KV Mechelen-speler zijn verhaal. "Het was niet evident om deze beslissing te nemen, maar het was volgens mij de juiste." Hij neemt geen afscheid van de club want hij wordt in Mechelen meteen hoofdscout.

  De oudere garde van KV Mechelen zwaait af. Seth De Witte vond geen nieuwe overeenkomst met de club en Tim Matthys zet een punt achter zijn carrière. De middenvelder is ondertussen 35 en na 15 seizoen op het hoogste niveau is het voor hem voorbij. "I'm out. Afscheid nemen met een titel en een beker. Het kan slechter."

   

  "Wat wil je later worden? Geen twijfel mogelijk, profvoetballer. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen bleven. Ik ben trots dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Voetbal staat al mijn hele leven op de eerste plaats. Het was dus geen evidente beslissing, maar wel de juiste. Het is nu tijd om te genieten van andere dingen in het leven en ons gezin."

   

  Het begon voor Matthys in 2004 bij AA Gent. Daarna trok hij het shirt aan van Zulte Waregem, Lierse, Bergen en KV Mechelen. Hij speelde ook heel even in Griekenland bij Panthrakikos. 

   

  Matthys neemt geen afscheid van het voetbal want hij wordt hoofdscout bij KV Mechelen.