• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Johansson (coach Goffin): "Als hij paar lastige matchen wint, is hij vertrokken"

  David Goffin

  David Goffin komt in de 3e ronde mogelijk uit tegen Rafael Nadal.

  David Goffin begint aan zijn 8e Roland Garros met muizenissen in zijn hoofd. "Het is lastig om geduldig te blijven als het niet meteen loopt met de veranderingen."

  Goffin: "Er is veel nieuw, dat kost tijd"

  Gravel is de favoriete ondergrond van David Goffin, maar toch geraakte hij ook de voorbije weken niet uit het wisselvallige straatje waarin hij al sinds het begin van het jaar vertoeft. "Ik heb veel dingen veranderd, er zijn veel nieuwe dingen", verwijst Goffin onder meer naar de breuk met zijn jarenlange coach Van Cleemput.

   

  Goffin werkt nu met Thomas Johansson aan zijn spel. "Er wordt een beetje aan van alles gesleuteld: de service, de positionering, hoger spelen,... Het is alleen lastig om geduldig te blijven als het allemaal niet meteen loopt. Ik moet aanvaarden dat dit tijd nodig heeft, zodat ik uiteindelijk een stap vooruit kan zetten en sterker kan worden."

  Johansson: "Als hij top is, kan hij iedereen verslaan"

  Thomas Johansson werkte een paar jaar geleden al even samen met David Goffin, voornamelijk aan zijn service. "Toen hij me vroeg of ik zijn coach wou worden, had ik mijn antwoord snel klaar", zegt de ex-winnaar van de Australian Open. "David is een van de aangenaamste jongens op de tour. Hij is extreem professioneel. Hij doet elke dag alles om een betere speler te worden."

   

  "De samenwerking verloopt dus goed, al vallen de resultaten misschien wat tegen. Maar zijn niveau is in stijgende lijn. Hij moet een paar lastige matchen kunnen winnen en dan is hij vertrokken. Als David top is, kan hij iedereen verslaan. Dat heeft hij al vaak bewezen."