• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong: "Het was niet legaal, maar ik zou niets veranderen"

  Lance Armstrong heeft bij de Amerikaanse televisiezender NBC nog eens gesproken over zijn dopingverleden. De ex-renner deed er een uitspraak die wellicht weer stof zal doen opwaaien. 

  Het interview wordt pas komende woensdag helemaal uitgezonden, maar in de trailer lanceerde de televisiezender al enkele opmerkelijke uitspraken van Lance Armstrong. De Amerikaan won zeven keer op een rij de Ronde van Frankrijk, maar werd van de erelijst geschrapt toen zijn jarenlange dopinggebruik aan het licht kwam.

   

  "We hebben gedaan wat we moesten doen om te winnen. Het was niet legaal, maar ik zou niets veranderen aan wat er gebeurd is. Ook niet als het gaat over het verliezen van een smak geld of mijn verval van hero to zero."

   

  "Het is een ingewikkeld antwoord en een antwoord dat mensen niet graag zullen horen. Ik zou niets veranderen. Ik wil in de eerste plaats niets veranderen aan alles wat ik geleerd heb. Ik zou niets geleerd hebben als ik niet gehandeld zou hebben zoals ik dat gedaan heb. Ik zou ook  niet vervolgd en gestraft geweest zijn als ik anders gehandeld had."

   

  "Als ik gewoon doping gebruikt had, maar niets had gezegd, dan zou dit allemaal niet gebeurd zijn. Ik heb bijna gesmeekt om mij te vervolgen. Ik was een makkelijk doelwit."