• home
 • video
 • pas verschenen

  Abdelkader moet dag voor WNBA-seizoen weg bij Chicago Sky

  " "

  De 23-jarige Belgian Cat trainde 3 weken mee, maar haalde de wedstrijdkern niet.

  Het nieuwe WNBA-avontuur van Hind Ben Abdelkader zit er al op nog voor het seizoen begonnen is. De Amerikaanse basketbalclub Chicago Sky heeft de 23-jarige Belgian Cat vandaag vrijgegeven, morgen start de competitie.

  Het zit Abdelkader voorlopig niet mee in de WNBA. Vorig jaar maakte ze haar debuut in de prestigieuze vrouwencompetitie bij Indiana Fever. Na 14 wedstrijden werd haar contract evenwel ontbonden en werd ze bij de rode lantaarn vervangen door de ervaren Amerikaanse Cappie Pondexter. Ze draaide in 14 duels aan een gemiddelde van 10,2 minuten, 2,1 punten en 1 rebound.

   

  In maart van dit jaar raakte bekend dat de guard bij Chicago Sky een nieuwe kans zou krijgen. Begin mei sloot ze aan bij het team voor de trainingskampen. Drie weken later haalt ze evenwel de kern voor het nieuwe seizoen niet. Ze was een van 3 afvallers. Toch bedankt onze landgenote de club in een tweet.

   

  Abdelkader speelde eerder in haar carrière voor Waregem, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Cadi La Seu (Spa), Nice (Fra), Wisla Krakau (Pol) en Hatay (Tur). Die laatste club verliet ze in januari omdat ze niet correct betaald werd.

  Tweets over vertrek: