Ga naar de inhoud

Chicago Sky lokt Hind Ben Abdelkader opnieuw naar de WNBA

 ma 18 maart 2019 21:57
Hind Ben Abdelkader verdedigde vorig jaar de kleuren van Indiana Fever.
Hind Ben Abdelkader verdedigde vorig jaar de kleuren van Indiana Fever.

Hind Ben Abdelkader keert deze zomer terug naar de WNBA. De Belgische spelverdeelster heeft een contract getekend bij Chicago Sky.

Voor Hind Ben Abdelkader wordt het niet haar eerste avontuur in de VS. De Belgische speelde vorig seizoen een aantal wedstrijden voor Indiana Fever. Ben Abdelkader kwam gemiddeld 10 minuten per match in actie, waarzin zo'n 2 punten per wedstrijd liet optekenen.

 

In Europa is de spelverdeelster dit seizoen een van de uitblinkers bij het Turkse Hatay, met gemiddeldes van 19,2 punten en 4,2 assists per wedstrijd.

 

Sky-coach James Wade is erg opgetogen met de komst van Ben Abdelkader. "Ze heeft ervaring in de EuroLeague en doet het goed in Turkije. Met Hind bouwen we extra zekerheid in op de guard-positie", klinkt het.

 

Het trainingskamp van Chicago Sky gaat van start op 5 mei. Twintig dagen later staat de eerste wedstrijd op het programma, teegen Minnesota.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.