• home
 • video
 • pas verschenen

  Indiana Fever neemt al afscheid van Hind Ben Abdelkader: "Bedankt"

  ""

  Hind Ben Abdelkader speelde in 14 matchen gemiddeld 10,2 minuten voor 2,1 punten.

  Het WNBA-avontuur van Hind Ben Abdelkader zit er vroegtijdig op. Indiana Fever heeft een einde gemaakt aan het contract van de 22-jarige Belgische. De nummer laatst in de Amerikaanse vrouwenbasketbalcompetitie heeft met Cappie Pondexter al een ervaren topvervangster.

  Hind Ben Abdelkader, die in Europa bij Hatay in Turkije speelt en volgend jaar in de Euroleague uitkomt, proefde van haar eerste WNBA-ervaring. De Brusselse spelverdeelster speelde 14 duels, goed voor een gemiddelde van 10,2 minuten en 2,1 punten.

   

  Indiana Fever verving de jonge Belgische door een 35-jarige Amerikaanse WNBA-veterane. Zevenvoudig All Star Cappie Pondexter werd vorige week vrijgegeven door de LA Sparks. De olympische kampioene van 2008 in Peking zit al aan 399 WNBA-matchen en werd kampioen in 2007 en 2009 met Phoenix Mercury.

   

  Het jonge team van Indiana Fever staat 12e en laatste in de WNBA met 1 zege en 15 nederlagen.

  "Ik bedank Indiana Fever voor deze kans"

  Onze landgenote wuift de VS sereen uit, een reden voor de scheiding geeft ze niet in een reactie op Twitter: "Hallo iedereen, ik wil gewoon het bestuur van Indiana Fever bedanken voor de kans die ze me gaven in de WNBA. Ik ben blij dat ik deel mocht uitmaken van dit team."

   

  "De meisjes heetten me welkom vanaf dag 1 en ik zou geen andere groep gekozen hebben om mijn eerste ervaring mee te delen."

   

  "Bedankt ook aan de coachingstaf voor het werk dat we samen gedaan hebben. Ik wens jullie het beste, de toekomst van Fever is mooi. Dus blijf proberen en pak nog wat zeges, meisjes!"

   

  "Er wacht mij een nieuw hoofdstuk. Ik bereid me voor op een tweede seizoen bij Hatay en de Euroleague."